ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ 29/11/12




ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Την ώρα που η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει για το νέο σώσιμο και την στιγμή που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει ολοένα και πιο πολύ,στην Υγεία οι επιπτώσεις είναι δραματικές. Άνω των 10.000 νοσοκομειακών κλινών κλείνουν με τις προβλεπόμενες συγχωνεύσεις Κλινικών – Τμημάτων και 50 διασυνδεόμενων Νοσοκομείων. Οι δαπάνες για την Υγεία από 7507 εκ. ευρώ το 2009 μειώνονται κατά 41,4% και πέφτουν στα 4400 εκατ. ευρώ το 2013. Οι συνολικές περικοπές του Ενοποιημένου Κοινωνικού Προϋπολογισμού φτάνουν στα 5 δις. Ευρώ. Η φαρμακευτική δαπάνη από 3007 εκατ. ευρώ το 2012, γίνεται 2621 εκατ. ευρώ το 2013. Οι προνοιακές δαπάνες από 3671 εκατ. ευρώ το 2012, πέφτουν στα 1883 εκατ. ευρώ. Οι παροχές ασθένειας από 1961 εκατ. ευρώ το 2012, πέφτουν στα 1840 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων από 2653 εκατ. ευρώ το 2012, πέφτει στα 2351 εκατ. ευρώ. Οι λειτουργικές δαπάνες του δημόσιου τομέα υγείας από 2453 εκατ. ευρώ το 2012, πέφτουν στα 2151 εκατ. ευρώ. Τα Ψυχιατρικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα καταργούνται μέχρι το 2015.

Οι αμοιβές των λειτουργών της υγείας ακρωτηριάζονται.ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 1700 ευρω ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΑ 2500 Ο ΔΕ ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΤΑ 1500 ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΈΝΩΝ ΤΟ ΠΟΛΥ 1200 ΟΣΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ.  Η μισθολογική εξόντωση των νοσοκομειακών γιατρών με τις περικοπές στο Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο και την ωριαία αποζημίωση των εφημεριών, εξαφανίζει και τα τελευταία υπολείμματα της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας του 2008. Tα κονδύλια εφημεριών από 323 εκατ. ευρώ το 2012, γίνονται 285 εκατ. ευρώ το 2013. Οι προσλήψεις έχουν μηδενιστεί, δεν γίνεται αντικατάσταση ούτε των συνταξιοδοτούμενων. Σε 8 μήνες από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι και τον Αύγουστο, έχουμε καθαρή μείωση προσωπικού κατά 2092 άτομα. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει εξ’ άλλου για τα νοσοκομεία 15112 αποχωρήσεις υπαλλήλων και μόνο 2261 προσλήψεις την πενταετία 2012-2016. Έτσι ενώ οι κενές θέσεις στο ΕΣΥ ξεπερνούν τις 5000, στο ΦΕΚ καθυστερούν υπό πρόσληψη περίπου 1230 θέσεις.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%. Άνθρωποι πεθαίνουν αναμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ, ενώ 154 έτοιμες κλίνες είναι κλειστές και μέχρι την 31/12/12 θα κλείσουν άλλες 40-50 διότι λήγουν οι συμβάσεις νοσηλευτών.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Οργανώνουμε τον αγώνα, αξιοποιούμε όλες τις μορφές πάλης. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ βρίσκεται και η λύση!
1.       Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
2.       Αντίσταση στην προσπάθεια υποβάθμισης των Περιφερειακών Νοσοκομείων Της Εύβοιας (Κύμη- Κάρυστος) κι ενίσχυση του έργου των Κέντρων Υγείας του Νομού
3.       Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο, σύγχρονα εξοπλισμένο, δημόσιο - δωρεάν ΕΚΑΒ.
4.       Η χρηματοδότηση να γίνεται αποκλειστικά από το κράτος και την εργοδοσία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια.
5.       Να προσληφθεί στο δημόσιο - κρατικό σύστημα όλο το απαραίτητο προσωπικό (υγειονομικό, διοικητικό, τεχνικό, βοηθητικό κ.λπ.) με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
6.       Κατάργηση εισφορών για το κλάδο υγείας. Μαζικές προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, 5ήμερο 6ωρο και μία εφημερία το πολύ την εβδομάδα. Αυξήσεις στους μισθούς.
7.       Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
8.       Κατάργηση των 5 ευρώ και κάθε πληρωμής, συμμετοχής για ιατρικές και εργαστηριακές, φάρμακα και θεραπείες στις δημόσιες μονάδες υγείας.
9.       Μείωση της αναμονής για την ειδικότητα. Έως ότου μηδενιστεί, ο χρόνος αυτός να είναι συντάξιμος, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επιδότηση στο 80% του βασικού μισθού. Όχι στις εξετάσεις και σε κάθε είδος φραγμούς για την έναρξη της ειδικότητας. Ουσιαστική συστηματική εκπαίδευση κατά την ειδικότητα. Η ειδίκευση των γιατρών αποκλειστική ευθύνη του κράτους, καμία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
10.   Με αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση δωρεάν εκπαίδευση, επιμόρφωση όλων των γιατρών, παροχή συγγραμμάτων, συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια. Αποσύνδεση της εκπαίδευσης των ιατρών από τις επιχορηγήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών.
11.   Κατάργηση των πληρωμών, της συνταγογράφησης με την δραστική ουσία, κατάργηση            των εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.
12.   Βιβλιάριο Υγείας σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση κάθε πληρωμής, εισφοράς και συμμετοχής των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ
1.       Αποφασίζουμε για την αυριανή μέρα των ειδικευομένων να συμμετέχουμε με τρίωρη στάση εργασίας (12-3 μμ) και με ταυτόχρονη συμβολική κατάληψη των Γραφείων του Διοικητή.
2.       Δηλώνουμε αντίθετοι στην οποιαδήποτε μορφή συγχώνευσης και συρρίκνωσης των Υγειονομικών μονάδων του Νομού μας και ιδίως των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου και των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας της Εύβοιας.
3.       Σύσταση ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την αναβάθμιση των παροχών υγείας από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων του και όχι των μνημονιακών κελευσμάτων της συγκυβέρνησης και της τρόϊκας.
-Η ΕΙΝΝΕΥΒ αναθέτει στην κ. Γυφτονικολού την αρμοδιότητα της επιστημονικής συμβούλου, η οποία θα παραλάβει την έκθεση από την περιοδεία του Προέδρου και ακολούθως θα αναλάβει το έργο της εκπόνησης επιστημονικής Υγειονομικής έκθεσης για λογαριασμό της ΕΙΝΝΕΥΒ ,σε συνεργασία με τις επιστημονικές και τις 3μελείς επιτροπές  των Νοσοκομείων.
-Ο σκοπός της έκθεσης θα είναι η αναβάθμιση (με επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια) των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας βάσει των αναγκών των κατοίκων του Νομού και η παροχή όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας Δημοσίων και Δωρεάν Υγειονομικών παροχών από τις υπάρχουσες δομές.
4.       Εγκρίνονται οι ενέργειες του Νομικού Συμβούλου και αναμένεται η αναλυτική Έκθεση Πεπραγμένων στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση
5.       Εγκρίνεται η αύξηση της μηνιαίας συνδρομής στην ΕΙΝΝΕΥΒ από 3 σε 4 ευρώ
6.       Η σελίδα «Φίλοι της Ένωσης των Ιατρών Νοσοκομείου Νομού Ευβοίας» στο Facebook θα παραμείνει ελεύθερη για αναρτήσεις από τα μέλη για δύο μήνες. Οι δημιουργοί διατηρούν το δικαίωμα να επιβάλουν πάλι την έγκριση από τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αναρτάται περιεχόμενο ανάρμοστο για τη σελίδα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΩΤΟΣ                                                               ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου