ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Σήμερα το μεσημέρι και σε μία μαραθώνια συνεδρίαση η ΟΕΝΓΕ κατάφερε να αρθρώσει έστω και δειλά κάποια ζητήματα που τελικά όλοι τα διαπιστώνουν αλλά λίγοι έως ελάχιστοι προτείνουν πλέον το αυτονόητο ότι η λύση είναι πλέον πολιτική και πολιτική που έρχεται σε απ΄ευθείας ρήξη με την πολιτική της ΕΕ των μνημονίων , και την ντόπια άρχουσα τάξη και των πολιτικών τους υπαλλήλων που είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ!!!

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Βαρνάβας έκανε μια εισήγηση σε γενικά αλλά και σε ειδικά θέματα τα οποία περιληπτικά έχουν ως εξής:

-Το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ τοποθετείται χρονικά ,λόγω της καθυστέρησης των αρχαιρεσιών στην ΕΙΝΑΠ (βλέπετε υπάρχουν και άλλες ενώσεις πολύ μεγαλύτερες από την ΕΙΝΝΕΥΒ που έχουν προβλήματα λειτουργικά!!!!!) , και τοποθετείται το πρώτο 10ημερο του ΜΑΡΤΙΟΥ 2013.

-Για τις αποφασισμένες μειώσεις στο μισθολόγιο μας (Ειδικό Μισθολόγιο) η πρόταση είναι να συνταχθεί η ΟΕΝΓΕ με τις διαδικασίες που θα κάνει ο κλάδος των δικαστικών ,ούτως ώστε να συντονιστεί και νομικά αλλά και συνδικαλιστικά η νομική ενέργεια που θα αποφασίσουν οι δικαστικοί και να ενεργήσουμε και εμείς ανάλογα και ταυτόχρονα.

-Προβληματισμός και αναποφασιστικότητα για την κλαδική σύμβαση που είχαμε από την εποχή Αβραμόπουλου και Ξενογιαννακοπούλου, και ουσιαστικά ζήτησε να τοποθετηθούν όλοι πάνω στο θέμα αυτό που είναι ,όπως είπε δίκοπο μαχαίρι ,γιατί αν την καταγγείλουμε θα κατηγορηθούμε για το ότι συμβάλλαμε στην μια "ώρα αρχίτερα" κατάρρευση του ΕΣΥ ενώ θα ισχύσει το Ευρωπαϊκό δίκαιο για το 48ωρο το οποίο δεν ξέρουμε αν τελικά το θέλουμε!!!

-Πλήρωση των κενών θέσεων του ΕΣΥ που ανέρχονται πλέον σε 5.000 και ίσως περισσότερες ,και άμεση πρόσληψη των των συναδέλφων που έχουν ήδη κριθεί και είναι στην διαδικασία των ΦΕΚ και ανέρχονται στους 1230.

-Κάλεσε τις Ενώσεις να εκπονήσουν προτάσεις για τα λεγόμενα Ιατρεία Αλληλεγγύης -Κοινωνικά Ιατρεία για τους απόρους και τους ανασφάλιστους που πλέον λόγω της φτωχοποίησης και της ανεργίας υπερπολλαπλασιάστηκαν.

-Επίσεις κατήγγειλε τις περιπτώσεις των θανάτων λόγω ελλείψεων στις δομές του ΕΣΥ και την έλλειψη των ΜΕΘ (παραδείγματα στον Ηλεία και στην Μαγνησία) και κάλεσε τις Ενώσεις να αναφέρουν άμεσα τέτοιες καταστάσεις που θα οδηγούν την αύξηση των θανάτων των επειγόντων περιστατικών.

-Τέλος πρότεινε την πλήρη και ολόπλευρη νομική και οικονομική κάλυψη της ΟΕΝΓΕ στους συναδέλφους που τυχόν περικοπούν μισθοί από επισχέσεις που έχουν πραγματοποιήσει στα πλαίσια των προηγούμενων κινητοποιήσεων από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων.

-Αναφέρθηκε από παρέμβαση συναδέλφου άλλης ένωσης ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε τις εφημερίες του Νοεμβρίου αν δεν πληρωθούν έγκαιρα από την ΥΔΕ ,και υπάρχουν φήμες ότι τυχόν καθυστερήσεις στις πληρωμές εφημεριών των μηνών Αυγούστου,Σεπτεμβρίου,Νοεμβρίου θα συμψηφιστούν με τα αναδρομικά των περικοπών και θα εκκαθαριστούν τον Ιανουάριο του ΄13 πλέον.

Κατόπιν πήραν τον λόγο οι Ενώσεις και εξέθεσαν τις απόψεις τους τόσο σε γενικά θέματα πολιτικής όσο και σε θέματα αιτημάτων και προοπτικών του κινήματος.
Από την τοποθέτηση των συναδέλφων των Ενώσεων φάνηκε ότι όλοι άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο συμφωνούν ότι η πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση οδηγεί την Δημόσια Υγεία στην κατάρρευση είτε μέσω της υποχρηματοδότησης είτε με συγκεκριμένες ταξικές επιλογές όπως, μειώσεις μισθών, καταργήσεις κλινικών και μειώσεις προνοιακών παροχών και ασφαλιστικών καλύψεων,συνεχή εμπορευματοποίηση , θέσπιση χαρατσιών και αύξηση των συμμετοχών των ασθενών.
Βέβαια δεν έλειψαν και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις σαν απότοκα των διαφορετικών πολιτικών που εκφράζουν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και πολλές φορές ανέβηκαν και οι τόνοι χωρίς όμως εκτροπές.

Από πλευράς ΕΙΝΝΕΥΒ και επειδή ήταν η πρώτη φορά που εκπροσώπησα την ΕΙΝΝΕΥΒ ως πρόεδρος αλλά όχι η πρώτη φορά που παραβρέθηκα σε συνεδρίαση του Γεν. Συμ/λίου της ΟΕΝΓΕ, κράτησα χαμηλά τους τόνους και δεν αντιπαρατέθηκα με την ηγεσία της ΟΕΝΓΕ παρά μόνο στις γενικές πολιτικές εκτιμήσεις μου που συντάσσονται με τις δυνάμεις που αντιμάχονται την πολιτική των μνημονίων ,της Τρόικας, της ΕΕ και της συγκυβέρνησης που τους υπηρετεί με καθαρά ταξικά κριτήρια ,φτωχοποιώντας τον Λαό (και τους Ιατρούς) και προστατεύουν το μεγάλο κεφάλαιο που γίνεται όλο και πιό πλούσιο!!!!

Εξέθεσα τις οργανωτικές δυσκολίες που έχουμε σαν ένωση (μη συλλογή συνδρομών ,έλλειψη στέγασης κλπ)  και ανέδειξα ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κάναμε Πανευβοϊκές εκλογές παρ΄όλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε.
Μετέφερα επίσης την μικρή έως μηδαμινή συμμετοχή των συναδέλφων τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις όσο και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις , απότοκο της απομόνωσης και της απογοήτευσης που αισθάνονται οι συνάδελφοι από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους αλλά και από την συνεχή επίθεση που δέχονται σε όλους τους τομείς του έργου τους και όχι μόνο .
Το βιωτικό τους επίπεδο έχει δραματικά συρρικνωθεί σε συνδυασμό με την κλιμακούμενη φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα διαπιστώνουν την έλλειψη οράματος και στρατηγικής από την συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου .
Η τελική μου πρόταση ήταν μία σύνθεση πολιτικής και συνδικαλιστικής στρατηγικής που μεταξύ άλλων θα περιέχει την σαφή στοχοπροσήλωση του νοσοκομειακού κινήματος στο να αντιπαλέψει την κλιμακούμενη επίθεση σε όλα τα μέτωπα , με την δημιουργία ενός μετώπου για την Υγεία που εκτός από τους λειτουργούς της Υγείας θα συμμετέχουν μαζικοί φορείς και σωματεία.
Ταυτόχρονα με οργανωμένη και συντονισμένη δράση να υπάρξουν δράσεις όπου και αν χρειαστεί (Νοσοκομεία ,Σχολεία,Δήμους, Νομαρχίες ,Υπουργεία) με σκοπό να ανατραπεί τοπικά αλλά και κεντρικά η βάρβαρη και ταξική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης που υπηρετούν την πλουτοκρατία.
Στα κλαδικά ζητήματα ζήτησα να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός από μέρους της ΟΕΝΓΕ των δράσεων που θα αναλάβει για την ανατροπή των μισθολογικών μας μειώσεων και πλήρη κάλυψη των όποιων κινητοποιήσεων ή νομικών ενεργειών τυχόν αποφασίσουν οι Γενικές μας Συνελεύσεις.

Τέλος στην πρώτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσει η ΕΙΝΝΕΥΒ θα υπάρξει αναλυτική εισήγησή μου πάνω στα ανωτέρω ζητήματα,καθώς και στα εκκρεμή νομικά ζητήματα(αγωγές σε εκκρεμότητα ,περικοπή δεδουλευμένων εφημεριών κλπ) μετά από την ανάθεση στον κο Κοκονό της νομικής μας εκπροσώπησης.
Επίσης θα επιδιώξω να υπάρξει παρουσία του  νομικού μας συμβούλου σε όλες τις Γενικές μας Συνελεύσεις (ή τουλάχιστον νομικού εκπροσώπου του γραφείου του).

Μετά από συννενόηση με τον ταμία του προηγούμενου ΔΣ αύριο θα γίνει και η παράδοση του ταμείου στην νεοεκλεγμένη Ταμία της ΕΙΝΝΕΥΒ κα Μανιατάκου.-

ΥΓ:
- Ο Ταμίας της ΟΕΝΓΕ μου είπε ότι από τα 3 ευρώ τον μήνα το 1,5  πηγαίνει στην ΟΕΝΓΕ ,οπότε και κρίνω σκόπιμο να επαναφέρω το θέμα του ύψους των συνδρομών στην επόμενη Γενική μας Συνέλευση που θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών μας τόσο από Χαλκίδα όσο και από την περιφέρεια του Νομού μας.
-Οταν δημοσιευτεί η πλήρης απόφαση του σημερινού συμβουλίου θα αναρτηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα.-


ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου