ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ

Η Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας έδωσε χτες στη δημοσιότητα συγκλονιστικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ της χώρας, όπου παραμένουν κλειστά 154 κρεβάτια με αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους 2000 άτομα ετησίως μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Άλλοι τόσοι χάνουν τη ζωή της στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Πρόκειται κατ΄ ουσίαν για καταγγελία εγκλήματος γενοκτονίας, το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να οδηγεί τους υπαίτιους στο Δικαστήριο της Χάγης.
Κι όμως. Ο κ. Λυκουρέντζος όχι μόνο δεν ένοιωσε ανάγκη να απολογηθεί για τις τεράστιες ευθύνες που υπέχει αυτός και οι προκάτοχοι του, αλλά προέβη και σε μια δήλωση που προκαλεί αποτροπιασμό: προαναγγέλλει την κλήση σε απολογία του Προέδρου της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, διότι τάχα επιδιώκει να προκαλέσει εντυπώσεις δημοσιοποιώντας αυτά τα συνταρακτικά στοιχεία!
Καλούμε τον κ. Λυκουρέντζο αντί να πυροδοτεί εξελίξεις που θα αποβούν σε βάρος του, και κυρίως σε βάρος του ελληνικού λαού, να καλέσει άμεσα την Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας σε διάλογο, καταβάλλοντας  προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο τραγικό αυτό ζήτημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου