ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Νοσοκομειακοί γιατροί: Οργανώνουν δωρεάν ΕΣΥ για τους μη έχοντες!

09/11/2012
Νοσοκομειακοί γιατροί: Οργανώνουν δωρεάν ΕΣΥ για τους μη έχοντες!(Ιatropedia.gr)
Στην αντεπίθεση περνούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μέσω του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, εισιτήριο 25 ευρώ για την εισαγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία αλλά και να αυξήσει γενικά το κόστος νοσηλείας για όλους! Ήδη η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει ξεκινήσει επαφές με διοικήσεις νοσοκομείων προκειμένου να δέχονται ανασφάλιστους που δεν έχουν να πληρώσουν για νοσηλεία και κινδυνεύουν να τους πάρουν και τα σπίτια.
Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί η απόφαση κυβέρνησης- τρόικας να πληρώνουμε ακόμη και εισιτήριο για την εισαγωγή στα νοσοκομεία 25 ευρώ, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα έξοδα.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: “Ενώ η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30% και ο μισός πληθυσμός δεν διαθέτει πλέον υγειονομική κάλυψη προτίθενται να ψηφίσουν «εισιτήριο» 25 ευρώ για κάθε άνθρωπο που πάσχει και έχει ανάγκη νοσηλείας. Στον ίδιο ασθενή θα κοστολογήσουν και τη νοσηλεία του σύμφωνα με τα υπέρογκα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) και σε περίπτωση που αδυνατεί να καταβάλλει το κόστος θα στείλουν το λογαριασμό στο Δημόσιο Ταμείο, ώστε να γίνει αναγκαστική είσπραξη ή κατάσχεση της περιουσίας του”!
 
Για τους νοσοκομειακούς γιατρούς η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, “τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ΄ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια”.
 
Γι αυτό και οι Νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΕΝΓΕ και ν΄ ανοίξουν τα Νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και στη συνέχεια περισσότερες μέρες της εβδομάδας, ζητώντας τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.
 
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας έχει ξεκινήσει συστηματικά πια επαφές με διοικήσεις νοσοκομείων ώστε να συμβάλουν στη νοσοκομειακή φροντίδα όσων δεν αντέχουν να πληρώνουν τα νέα υγειονομικά χαράτσια.
Εξάλλου εδώ και καιρό σε πολλά νοσοκομεία δε γίνονται δεκτοί οι ανασφάλιστοι ή αν νοσηλευθούν και δεν έχουν να πληρώσουν, το χρέος μεταφέρεται στην εφορία με τον κίνδυνο ακόμη και της κατάσχεσης των σπιτιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου