ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Κλείνουν 2 νοσοκομεία του ΙΚΑ (1Ο – 7Ο) Θα κλείσουν 661 τμήματα – κλινικές νοσοκομείων μέχρι τέλος 2012
Ακολουθεί η «αξιολόγηση» και οι απολύσεις 



Στους χώρους της υγείας - πρόνοιας ήδη ζούμε τραγική στάση πληρωμών και παροχών. Και ενώ σε συνθήκες κρίσης οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, η συγκυβέρνηση ανακοινώνει νέες περικοπές και συγχωνεύσεις – κλείσιμο μονάδων υγείας, που θα επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση.

 Στόχος της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε.  είναι να είναι να περιορισθούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε ένα ανεπαρκές πακέτο, που δεν θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.Να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία – Πρόνοια για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να αναγκαστούν οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πιο ακριβά για υπηρεσίες υγείας και φάρμακα που έχουν ανάγκη. Να ενισχυθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και η στρατηγική της Ε.Ε. δεν ανέχονται τη μόνιμη, σταθερή εργασία και θέλουν να την εξαφανίσουν. Στοχεύουν να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα. Να εξασφαλίσουν φθηνούς, υποταγμένους εργαζόμενους στο κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας, ο δρόμος για μαζικές απολύσεις περνάει μέσω της αλλαγής των οργανισμών των νοσοκομείων, και των συγχωνεύσεων – καταργήσεων κρεβατιών, κλινικών και τμημάτων νοσοκομείων.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για τον «Ευαγγελισμό» με κλείσιμο 27 τμημάτων και κατάργηση 771 οργανικών θέσεων εργασίας και το «Σωτηρία» με κλείσιμο 5 πνευμονολογικών κλινικών και κατάργηση 1050 οργανικών θέσεων. Ήδη έκλεισαν την Μονάδα για την κυστική νόσο.
Στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης είναι όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από ειδικότητα, προϋπηρεσία, πτυχίο. Για να τους σταματήσουμε χρειάζεται η συμμετοχή όλων στον αγώνα. Να απορρίψουμε το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των διαφόρων ειδικοτήτων εργαζομένων αλλά και μεταξύ των εργαζόμενων σε «μικρά» και «μεγάλα» νοσοκομεία που καλλιεργούν ήδη οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.
ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ;
Πριν τις συγχωνεύσεις θα προηγηθεί η αξιολόγηση των δημόσιων μονάδων υγείας για να καθοριστεί ποιες θα συγχωνευθούν – καταργηθούν. Βασικό κριτήριο αξιολόγησης  της δημόσιας μονάδας υγείας θα είναι κατά πόσο «προσαρμόζεται» στη λειτουργία με επιχειρηματικά κριτήρια.
Δηλαδή ως νοσοκομείο – επιχείρηση, που με όσο το δυνατό φθηνότερο προσωπικό θα πρέπει να έχει έσοδα που θα του επιτρέπουν να «αυτοσυντηρείται», επιβαρύνοντας όλο και περισσότερο τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.  
  ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε
Είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Είτε έχουν μεγάλο δημοσιονομικό χρέος είτε όχι (Γερμανία, Σουηδία). Είτε είναι στο ευρώ είτε όχι (Βρετανία). Παντού προχωράνε σε περικοπές στην υγεία - πρόνοια, σε απολύσεις στο δημόσιο, σε ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων.
Αυτή είναι η διέξοδος για να βγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την κρίση. Να την φορτώσουν στις δικές μας πλάτες. Να καταστρέψουν ένα μέρος των παραγωγικών δυνάμεων και πρώτα από όλα την κύρια παραγωγική δύναμη: τον εργαζόμενο άνθρωπο.
Αυτό προσπαθούν να κρύψουν όλοι όσοι – ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ κλπ – ισχυρίζονται ότι τα μέτρα παίρνονται επειδή η συγκυβέρνηση είναι υποταγμένη στην ΤΡΟΪΚΑ, στη Γερμανία. Αθωώνουν έτσι την πολιτική της Ε.Ε. τους επιχειρηματικούς ομίλους, συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα.
Καλλιεργούν την επικίνδυνη αυταπάτη ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ότι η αντικατάσταση της σημερινής κυβέρνησης από κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αναδιαπραγμάτευση με την Ε.Ε. – ΤΡΟΙΚΑ θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους.
Καλλιεργούν την αυταπάτη ότι μπορεί να συνεχίζεται η επιχειρηματική δράση σε υγεία – πρόνοια, να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας και ταυτόχρονα να είναι εξασφαλισμένα τα δικαιώματα των υγειονομικών και να έχουν δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας οι λαϊκές οικογένειες.
Κρύβουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν τέλος, όσο τα «κλειδιά» της οικονομίας, οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δεσμευμένη σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, όσο η εξουσία είναι στα χέρια των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του Ευρωμονόδρομου.
Κρύβουν ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Μονομερής διαγραφή του χρέους. Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Οργάνωση της οικονομίας ώστε να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. 
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ü      Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις. Να παρθούν αποφάσεις για κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, φοιτητικούς και γυναικείους συλλόγους, τις λαϊκές επιτροπές. 
ü      Μόλις ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, προχωράμε σε στάση εργασίας και διαδήλωση στους δρόμους της Ελευσίνας. Καλούμε όλο το λαό σε ξεσηκωμό.
ü      Προχωράμε σε Γενική Απεργία μόλις κατατεθούν τα μέτρα στη βουλή.
ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) είναι οι πιο γλαφυροί στην διαπίστωση των προβλημάτων και στις αγωνιστικές κορώνες. Κανείς όμως εργαζόμενος δεν μπορεί να τους εμπιστευθεί. Γιατί:
·                Με τη δική τους στήριξη και ανοχή φτάσαμε σε αυτή την απελπιστική κατάσταση.
·                Συνεχίζουν να υπονομεύουν την αγωνιστική και συλλογική απάντηση στην νέα επίθεση. Σε δεκάδες νοσοκομεία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αρνούνται να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις (π.χ. Αγ. Σοφία) ή καλούν τους εργαζόμενους σε απεργοσπασία (π.χ. Ιπποκράτειο) Καλλιεργούν τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, του αγώνα δίχως κόστος που οδηγεί στην παθητικότητα και στον εκφυλισμό. .
·                Παρά τις επαναστατικές κορώνες τους στην ΠΟΕΔΗΝ για την «κοινή πάλη με το λαό» για το δικαίωμα σε «δημόσια δωρεάν υγεία», σχεδόν πουθενά δεν υλοποίησαν την απόφαση για  κλείσιμο των ταμείων στις 20/09.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ  ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Δίνουμε τη μάχη για να εμποδίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να μην περάσουν οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι συγχωνεύσεις και οι απολύσεις.
Παλεύουμε για πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα νοσοκομεία, προνοιακά ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία όσα χρήματα χάθηκαν με το κούρεμα. Να μη συγχωνευτεί - κλείσει καμία κλινική, τμήμα, ΚΥ, δημόσιο νοσοκομείο ή του ΙΚΑ.
 Να καλυφθούν όλες οι απώλειες στους μισθούς των υγειονομικών.. Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί, οι εργαζόμενοι στους εργολάβους και τις ΜΚΟ. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία - πρόνοια για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

πηγή  http://dipakdrevias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου