ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου του Ι.Σ. ΧΑΝΙΩΝ για τα τελεταία μέτρα για την υγεία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, επιβάλλονται  διατάξεις που διαλύουν ότι έχει απομείνει όρθιο στον χώρο της Υγείας, όπως είναι η επιβολή της εφαρμογής της αναγραφής της δραστικής ουσίας, η  πλήρης «απελευθέρωση» της άσκησης της Ιατρικής, η επιβάρυνση των ασφαλισμένων πολιτών με 1 ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ ανά εισαγωγή στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και η δραστική μείωση των μισθών των ιατρών στο ΕΣΥ.
Οι θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, οι οποίες αποτελούν πάγιες θέσεις του Ιατρικού κόσμου πανελλήνια είναι γνωστές, δεδομένες και αμετακίνητες.
• Για το θέμα της δραστικής ουσίας απορρίπτουμε με αγανάκτηση την αναγκαστική αναγραφή της και θα αγωνιστούμε για την μη εφαρμογή της στην πράξη, γιατί αυτή:
            o Προοιωνίζεται τη βίαιη υποβάθμιση της ποιότητας των θεραπειών,
            o Μεταφέρει την ευθύνη της θεραπείας του ασθενούς από το γιατρό στο φαρμακοποιό,
            o Εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία δεδομένου ότι ανοίγει τον δρόμο σε αμφίβολης ποιότητας προϊόντα που   παράγονται  σε χώρες χαμηλού κόστους.
• Για την επιβολή του ενός ευρώ ανά συνταγή και των 25 ευρώ ανά εισαγωγή σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ, θεωρούμε ότι είναι «κεφαλικός φόρος», άδικος και ανάλγητος, τον οποίο δεν μπορεί να αντέξει ο Έλληνας ασφαλισμένος.
• Για την πλήρη απελευθέρωση του Ιατρικού επαγγέλματος προειδοποιούμε ότι αυτή αποτελεί επικίνδυνο μέτρο για την Δημόσια Υγεία, διότι ένας φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι ένα ιατρείο, δεν μπορεί να λειτουργεί με μόνο κριτήριο το κέρδος και να χρησιμοποιεί το γιατρό και τον ασθενή ως μέσα κερδοσκοπίας.
• Για τη μείωση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ, θεωρούμε ότι οι συνάδελφοί μας στα δημόσια νοσοκομεία έχουν υπερβεί εαυτούς στην προσφορά Υγείας στην Ελληνική Κοινωνία και κάθε περαιτέρω μείωση των αμοιβών τους εγκυμονεί πλέον σοβαρούς κινδύνους όσον αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Εάν ο σκοπός του Υπουργείου είναι (και πρέπει να είναι) η ορθολογική διαχείριση των λιγοστών πόρων για την Υγεία, αντί των ανεφάρμοστων και ταχυδακτυλουργικών νομοθετημάτων που θα διαλύσουν την Υγεία και θα φέρουν τον Έλληνα ασφαλισμένο στο χείλος της καταστροφής, προτείνουμε ισοδύναμα μέτρα όπως: εφαρμογή του νόμου ώστε κανένα φάρμακο να μην χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων σε όλα τα νοσήματα, εφαρμογή ελέγχων τόσο στους παρόχους υγείας όσο και στους ασφαλισμένους με επιτροπές στις οποίες θα συμμετέχουν και γιατροί.
Οι γιατροί, σε όλη την Ελλάδα, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την προάσπιση της Υγείας στον επικίνδυνο συνδυασμό της ασυδοσίας του κεφαλαίου με την ανεπάρκεια της πολιτικής βούλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου