ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μέτωπο οξυμένης και πολύμορφης πάλης η Υγεία


Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα του ΚΚΕ για συμμετοχή φορέων στη χτεσινή σύσκεψη
Από τη σύσκεψη για την Υγεία
Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα του ΚΚΕ σε φορείς που εμπλέκονται με το χώρο της Υγείας να συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται και να ακούσουν την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Σαν αποτέλεσμα, στη σύσκεψη που έγινε με την Αλέκα Παπαρήγα χτες στη Λάρισα, συμμετείχε πλήθος φορέων και πιο συγκεκριμένα οι εξής:Ιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, η Ενωση Ιατρών και το σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας, η Ενωση Ιατρών και το σωματείο εργαζομένων του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας, το σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας, το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Λάρισας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Λάρισας, ο σύλλογος μελών ΔΕΠ του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στις παρεμβάσεις τους, οι εκπρόσωποι των φορέων έκαναν λόγο για μετρήσιμες πλέον συνέπειες των τραγικών ελλείψεων και της υποβάθμισης των δημόσιων δομών Υγείας, όπως είναι η απώλεια ανθρώπινων ζωών, η αύξηση της νοσηρότητας του πληθυσμού, ενώ στο άμεσο μέλλον περιμένουν και πτώση του μέσου όρου για το προσδόκιμο ζωής.
Οπως σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η επιτάχυνση των αρνητικών αναδιαρθρώσεων στην Υγεία και των αντιλαϊκών μέτρων, όπως για παράδειγμα η διόγκωση του ιδιωτικού τομέα, δε γεννήθηκαν από την κρίση ή το χρέος αλλά υπήρχαν και είχαν προαποφασιστεί πριν από την καπιταλιστική κρίση.
Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, ο ιδιωτικός τομέας κυριολεκτικά τρέφεται από τις ελλείψεις του δημόσιου, είπε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως τα ασφαλιστικά ταμεία στέλνουν τους ασφαλισμένους στους επιχειρηματίες της Υγείας για εξετάσεις, θεραπείες κλπ. και αυτό είναι η φανερή «διαπλοκή», το «νομιμοποιημένο» σκάνδαλο.
Προκειμένου η ιδιωτική Υγεία να γίνει μοχλός της καπιταλιστικής ανάκαμψης και να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος, ο τομέας της δημόσιας Υγείας δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το κράτος, αντίθετα θα αφαιμαχθεί ακόμα περισσότερο, πρόσθεσε και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους εμπλεκόμενους με τον τομέα της Υγείας να συγκροτήσουν ένα μέτωπο πάλης, να αναπτύξουν αγώνες ασυνήθιστα μαζικούς, δυναμικούς, με πολυμορφία καθώς κανένας κλάδος από μόνος του δεν μπορεί να πετύχει «σωτηρία».
Σήμερα, είπε, είναι ώριμο να καταργηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία και οι ιδιωτικές μονάδες που υπάρχουν να γίνουν δημόσιες, να απορροφηθεί όλο το προσωπικό στο δημόσιο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, με καλούς μισθούς, με τη δυνατότητα να εκσυγχρονίζουν τις γνώσεις τους. Αν δεν απορριφθεί και δεν ανατραπεί η κυρίαρχη στρατηγική στην Υγεία, θα χρεοκοπήσει εντελώς ο δημόσιος τομέας και θα πέσει ο μέσος όρος ζωής, κατέληξε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα.

πηγή  http://dipakdrevias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου